Вже вшосте зустрінемось на зустрічі Клубу Активної Громади з активними українцями, які живуть закордоном. Вам цікаво дізнатися більше про українську діаспору, як живеться українцям в інших країнах, як вони зберігають свої традиції, чи діє у їхніх містах місцеве самоврядування і чи консультується влада з мешканцями щодо прийняття рішень? Запрошуємо на обговорення!

28 серпня зустрінемось з Президенткою Nordic Ukraine Forum Аліною Зубкович.

Про спікерку: Аліна Зубкович живе у Швеції, є президентом Форуму Північної України. Свій науковий ступінь отримала в Школі вищих соціальних досліджень (2015). Обіймала посаду наукового співробітника докторантури в Центрі Балтійських та Східноєвропейських досліджень (CBEES) університету Седерторн (2016-2019). Заступниця директора Українського інституту у Швеції.

Аліна – науковець із досвідом соціальних наук, має досвід якісних методів та міждисциплінарних підходів. Досліджує пам’ять, соціокультурні та політичні трансформації Східної та Південно-Східної Європи, політику представництва етнічної та національної ідентичності. Особливу увагу приділяє Україні. Зараз працює над питанням про прогностичні сценарії, присвячені вирішенню конфлікту в Криму та на Донбасі.

Розмову проведуть:

Інна Душка, організаторка заходів Інституту «Республіка».

Сергій Толстіхін, координатор ВІ «Активна Громада» Хмельницького

«Активна Громада» запрошує громадських активістів, представників місцевого самоврядування, мандрівників,  та всіх активних громадян до обговорення.

ДАТА: 28 серпня 2020 року

ЧАС: 17:00

МІСЦЕ: онлайн-платформа ZOOM (посилання буде надіслане зареєстрованим учасникам)

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ можна за посиланням: https://forms.gle/cM61RUwgMVeVCFMH6

Учасники дізнаються про:

– життя українців у Швеції

– громадянський активізм Швеції;

– якою є національна політика Швеції;

– як проходять вибори в країні;

– місцеве самоврядування та комунікацію влади з громадянами;

– підтримання українських традицій за кордоном.

Участь в заході БЕЗКОШТОВНА.

За додатковою інформацією звертайтеся:

Інна Душка – організаторка заходів Інституту «Республіка»,

телефон: +380961724018;

електронна пошта: event.inrespublica@gmail.com

Примітка. Місія «Активної Громади»: досягнути добробуту через демократичний розвиток громад України. Мета на 2025 рік: активізувати та залучити щонайменше 1% громадян до участі у прийнятті рішень та просуванні реформ в Україні на системній основі для добробуту в громадах України. Ініціатива створена в межах діяльності Інституту «Республіка». Ми працюємо задля підвищення свідомої активності громадян.