activecommunity-2

Всеукраїнська Ініціатива «Активна Громада» продовжує працювати у напрямку популяризації реформи місцевого самоврядування серед українського населення.

ІНФОРМУВАННЯ ГРОМАДЯН

У серпні 2016 року «Активна Громада» продовжила впроваджувати проект зі сприяння процесу децентралізації влади в Україні. Координатори не припиняють комунікувати з жителями своїх громад щодо впровадження реформи та інструментів участі громадян. Загалом, у серпні проведено 67 зустрічей, учасниками яких стало понад 1659 громадян.

Так, координатору з с. Обознівка (Кіровоградська обл.) вдалося провести зустрічі як у своїй громаді, так і в при ближніх селах. Зустрічі стосувалися ознайомлення мешканців селищ із зареєстрованим Положенням про електронні петиції та про можливості використання інших інструментів прямої демократії.

20160823_131857

Кількість проведених заходів щодо роз’яснення деталей реформи місцевого самоврядування у серпні – 51 (2264 учасники). Також активісти “Активної Громади” провели в серпні 66 ІНФОГОДИН для інформування громадян стосовно процесу децентралізації влади та прав громадян на місцеве самоврядування.

Окрім того, координатори описують приклади активної участі пересічних громадян у реалізації проекту. Громадяни зазвичай допомагають у розповсюдженні інформаційних матеріалів, беруть участь в організації заходів, проведенні інфогодин, зніманні відеороликів тощо.

14183961_1672091189776751_7277203812808188145_n

«Децентралізація влади потрібна країні, бо тільки на місцях люди можуть знати свої найболючіші питання», – зазначає Бурховецкий Владислав — активіст з м. Добропілля, голова громадського об’єднання “Творці історії”, член громадської ради.

Загалом, у серпні було поінформовано 4904 особи про децентралізацію.

СПІВПРАЦЯ “ВЛАДА -ГРОМАДА”

У серпні зросла кількість зустрічей з представниками влади щодо вирішення місцевої проблеми у сфері децентралізації – 66 зустрічей, учасниками яких стало 280 осіб.

Відтак у м. Добропілля відбулася зустріч з керівником виконкому міської ради Старостенко Наталею Миколаївною щодо питання поширення інформації про децентралізацію, а також стосовно депутатів, які закріплені за округами. В результаті було створено інформаційну сторінку на сайті міської ради для більшої поінформованості мешканців щодо зазначених вище питань.

А в місті Жмеринка під час зустрічей з міським головою з питання впровадження громадського бюджету було досягнуто домовленості, що представники «Активної Громади» готують проект рішення для прийняття програми «Про громадський бюджет». На даний момент проект передано на розгляд уповноваженим органам влади.

РІШЕННЯ НА КОРИСТЬ ГРОМАДИ

“Активна Громада” продовжує ініціювати та просувати прийняття місцевими радами рішення на користь громади.
Відтак у с. Обознівка Кіровоградської області за ініціативи та сприяння активістів “Активної Громади” було прийнято Пложення про електронні петиції.
А в м. Вінниця було ухвалено рішення стосовно змін до регламенту, що стосується зобов’язання депутатів подавати свої декларації та публікувати їх на сайті.

СПІВПРАЦЯ З ПОЛІТИЧНИМИ ПАРТІЯМИ

У серпні активісти провели 28 зустрічей з представниками політичних партій щодо вирішення місцевих проблем у сфері децентралізації.

Наприклад, у м. Ужгород відбулася зустріч з міським осередком ПП Єдиного Центру, депутами Афанасєва О., Горват М., активіст Габрин П., Гажі Р., Човка В. Метою зустрічі було: інформування про інструменти участі та стратегічне управління містом. У підсумку, представники політичних партій погодились співпрацювати, зокрема щодо бюджету участі та розвитку інструментів місцевої демократії.

14184478_1671854823133721_4959887389061686787_n

Окрім того, у серпні було проведено 10 заходів (140 учасників), участь в яких брали представники політичних партій. Наприклад, у м. Зіньків координатор провела тренінг «Децентралізація: чому кожен повинен знати про реформу?» для представників політичних партій міста. Відразу після тренінгу організаторка отримала запрошення провести аналогічний захід для колективу працівників дитячого садочку №2 міста Зінькова. Керівники районних осередків партій «Свобода» і «Партії простих людей Сергія Капліна» запропонували провести спільні виїзні прийоми у сільські ради району, щоб доносити інформацію про реформу якомога ширшому колу осіб.